Lucian Ciuchiță este poet, romancier, dramaturg, eseist și scenarist român.
S-a născut la 10.02.1969 la Rm. Vâlcea, jud. Vâlcea; tatăl său, Apostol Ciuchiță ofițer de carieră, iar mama, Lucia Ciuchiță (născută Scarlat) era educatoare. A fost elev al Scolii Generale Nr. 2 și a absolvit Liceul Energetic din Rm. Vâlcea în 1987. Este absolvent al Facultății de Cibernetică din ASE Bucuresti (1988-1993). În 1999 obține doctoratul în Cibernetică și Statistică la ASE București.
A lucrat in Televiziunea Română în perioada 1990-2002 ca reporter special, redactor și realizator de emisiuni. A început activitatea jurnalistică cu prima emisiune studențească „Gaudeamus” imediat după revoluția din ’89, fiind unul dintre studenții revoluționari care au participat la evenimente. În iunie 1990 este angajat redactor la redacția de știri a TVR. Ca scriitor debutează în 1996 cu volumul de poezii „Oameni si țărmuri”, cu prefața de Marin Sorescu. Este discipolul maestrului Marin Sorescu, cu care a avut o frumoasă colaborare în ultimii ani de viață ai regretatului scriitor. Au urmat alte două volume de poezii, „Căutătorul de zimbri„ și „Florile binelui”, iar primul roman, „Comisarul Caron-Dispariția”, a fost publicat în 2005. În martie 2020 a văzut lumina tiparului romanul „Cercul Negru”, un roman incredibil care face cinste literaturii universale, iar în decembrie 2020 a fost publicat la LiterPress Publishing – Zile de plumb. În noiembrie 2021 a fost publicat romanul Detronarea regelui. (sursa: literpress.ro)
„Detronarea regelui” s-a dovedit a fi o carte ce a cuprins o largă arie a comploturilor, a ordinii/dezordinii mondiale, a haosului pandemic și a magnaților ce nu se sfiesc să meargă pe capete pentru a ajunge în fruntea ocupației statale. Și poate mai mult de atât. Aici vom vedea puterea orientată acolo unde e cazul dar și viciile ce, sau ridică sau coboară. Vom avea parte de o experiență unică în care autorul a investit atât detalii mai mult sau mai puțin cunoscute dar și o reîntregire a tuturor faptelor într-un cadru pe care l-aș dori într-un film. O carte ce mi-a întărit convingerea că am în mână o operă de o înaltă valoare!

„Detronarea regelui” este despre căderea puterii și a reînoirii acesteia cu un alt nume; e drumul pornit de Sir David Martin Hammer zis și Richard Dawkins Sibbick în căutarea de noi viziuni prin convocarea forțată la castelul său a 14 persoane cu un trecut mai mult sau mai puțin pătat, femei și bărbați care nu s-au dat în lături de a profita, de a aduna averi prin falsuri, de a fura și chiar ucide, astfel Sir-ul îi are la mână șantajându-i cu un dosar ce vizează pe fiecare în parte. Scopul acestuia ar fi să profite de haosul creat de pandemie, de ponegrirea unor nume sus puse și să instaureze o Nouă Ordine Mondială (NOM) condusă de el, alături fiindu-i câteva nume atent selectate din cei paisprezece și poate dintr-o altă listă, cine știe … cert e că direcția spre care tinde e ca să fie cel mai mare dintre masoni.
Sir David Martin Hammer alături de cei 7 copii gemeni dintr-o simbolistică aparte încearcă să țină în frâu acele persoane delegate să facă pentru acesta mici sau mari sarcini ce l-ar urca cu o treaptă mai sus. Însă totuși cineva se crede mai deștept făcându-și propriul plan, croind o schemă pe care șmecherul Sir nu o poate anticipa. Astfel, personajul principal și unul dintre invitați, James Ferris, un jurnalist de succes încearcă să fie cu un pas în față pe tabla de șah a unui jucător înrăit conducând o listă de nume spre un plan ce a dat peste cap întreg scenariu regizat din umbră. Omorurile se produc la comandă, lista se subțiază, iar amorurile sunt cele ce condimentează traseul unui om ce aspiră la mai mult, unul care judecă nu doar conținutul ci și efectele din avans al unor acțiuni menite să divide et impera.
Reușește acest Sir atotștiutor să schimbe ordinea mondială sau planurile lui vor fi date peste cap? Se va produce sau nu o nouă mișcare în Ordinea Mondială? Cine totuși își va lua titlul de Capo di tutti capi vă îndemn să aflați, cu siguranță ve-ți avea o surpriză. Eu am rămas încântată…
„Detronarea regelui” este o carte ce merită toată atenția noastră. Acțiunea se precipită de la o foaie la alta iar direcțiile spre care ne conduce autorul ne arată fragilitatea viziunilor noastre asupra a tot ce ne înconjoară, începând de la conducere, mass-media, la aspectele sociale, de sănătate dar și avalanșa minciunilor pe care nu le putem filtra într-o lume a confuziei. Un mediu în care ne place să ne regăsim ca verigi slabe, evitând a ne exprima opinia, aruncându-ne într-o mare de neadevăruri frumos ambalate. Oare nu e așa?
„Detronarea regelui” este o carte profundă, de introspecție ce neapărat trebuie citită!