Citind-o pe Delia Mitroi. Cartea „Iubito, te-am jucat la Poker! Revanșa”

Delia Mitroi s-a născut la data de 18 iunie 1991, în orașul Craiova. În 2010, după ce a absolvit prestigiosul colegiu craiovean „Elena Cuza”, a intrat la Facultatea de Litere, Secția Studii Europene din cadrul Universității București. A urmat imediat cursurile Masteratului Cultură și Politică în Context European și Internațional, din cadrul aceleiași facultăți, iar în anul 2015, a fost admisă la Școala Doctorală a Facultății de Litere a Universității București. În studenție, a cochetat cu scrisul iar de curând, Delia Mitroi și-a redescoperit dragostea pentru propria creație literară, lăsându-se purtată pe aripile inspirației într-un mod în care nu o mai făcuse anterior. A debutat cu romanul „Rivali în fotbal și în dragoste” apărută la editura Coresi Publishing House, iar drumul său literar nu s-a oprit aici, după foarte puțin timp a publicat la Editura Petale Scrise cartea „Iubito, te-am jucat la Poker”, un roman incendiar care m-a ținut în priză de la început până la sfârșit. Recent a bucurat cititorii cu volumul doi al acestuia, astfel povesta cărții „Iubito, te-am jucat la Poker! Revanșa” a luat amploare chiar sub ochii mei provocându-mi un iureș de emoții împingându-mă într-un joc seducător al iubirii și trădării, al pericolului și puterii. Combinații atât de tentante de cuvinte și stări încât toată avalanșa textuală a trecut peste mine ca o furtună!

„Frumoasa jucată la poker și revendicată de liderul clanului Salamandra se desprinde de trecut, de zbucium și de conștiință cu o viteză amețitoare. Uită de tot când vede în ochii lui scânteile euforiei.”

Dacă primul volum m-a lăsat cu multe întrebări și pe alocuri cu gust amar în urma alegerilor făcute de către personajele cel de-al doilea mi-a zdruncinat și mai mult echilibrul printr-o avalanșă de evenimente ce au venit peste mine într-o nevoie avidă de a le așeza pe rafturi, de a le descâlci ca pe niște fire invizibile ale vieții. Astfel, pas cu pas alături de eroii cărții am pășit pe nisipurile mișcătoare ale unor relații defecte într-o nebunie de iubire clandestină, una care are mirosul de scrum al morții ce planează asupra fiecăruia implicat într-un joc de Poker; acolo unde începutul și sfârșitul se vor dezlănțui din nou. Pe alocuri mai periculos decât s-ar scrie în scenariul minții, mai stăpânit de instincte criminale și dorințe meschine. O carte ce își va developa imaginile alb-negru al unui film de acțiune ce va marca privirea fugară a oricărui cititor.

„Am fost victimele orgoliilor, ale greșelilor, ale necazurilor, ale sărăciei, ale viciilor, ale trădării. Sau, mai bine zis, am fost victimele destinului.”

Triunghi amoros format din gangsterul Tony Salamandra, Clara și Gabriel Pavel revine în forță în noul volum „Iubito, te-am jucat la Poker! Revanșa”, carte menită să scoată în evidență emoțiile în toată paleta de culori. Dacă începutul a fost șocant și chiar răvășitor, „cum e posibil să-ți joci soția la Poker și să o dai pe mâna unui mafiot?”, ce a urmat, cum ar fi alegerile ce le-au schimbat viața protagoniștilor au fost pe cât de întortocheate tot pe atât de pline de răzbunări, orgolii și suferințe mute. Parcă ai spune că toată lumea a primit după „bunul plac” însă de fapt aparențele sunt înșelătoare, poleiala de aur se erodează iar în față iese rugina bine mascată de bani și influență; toate până în punctul în care se caută răspunsuri, se cerșește alinare nu doar sex, se caută iubire nu doar pasiuni arzătoare. Clara simte că totul a fost o mascaradă, începută de soțul acesteia și alimentată chiar de ea însăși, totul într-un joc din care ar fi putut ieși, însă tentația a fost prea mare cât și curiozitatea proprie într-o lume în care toate ușile ți se deschid. Iar cu fiecare zi aceasta conștientizează gravitatea situației în care se află, simte că a clacat în special în fața inimii ei care tânjește după soțul acesteia. Ironia face ca ambii să se iubească din priviri însă în două țări diferite, ambii să ducă dorul a ce a fost într-un cămin străin lor, lângă oameni multe prea influenți într-o lume extrem de periculoasă.

Totuși soarta, destinul sau karma… fie ci-o fi îi vrea din nou împreună, iar pe lângă toată croiala unui nou început visat se perindă istoriile altor personaje la fel de încercate personal. Totul pe alocuri ni se prezintă la limită ca apoi din fărâma de speranță să se clădească noi direcții și decizii. Pericolul pândește la orice colț iar trecutul îi ajunge din urmă pe fiecare din nevoia de a se încheia un capitol deja epuizat și de a da naștere unei noi porniri către ceva dorit din tot adâncul inimii. Drumul nu va fi ușor de acceptat pentru nimeni, fiecare va fi ars de focul răutăților, orgoliilor, patimilor, minciunilor ca apoi să se rupă foaia și să se scrie din nou planul vieții într-o zăpăceală de cuvinte parcă înșiruite pe fugă din nevoia de a nu se scăpa esențialul. Și nu în ultimul rând de a le oferi fiecăruia un final, în ce manieră și cu ce preț vă îndemn să aflați, cert e că eu am văzut sfârșitul acestei cărți perfect realizat iar povestea în toată avalanșa sa de evenimente extrem de bine pusă la punct.

„Iubito, te-am jucat la Poker! Revanșa” este un roman minunat care te scoate din zona liniștii și te aruncă într-o tornadă de emoții pe care greu le ții în frâu. Întreg romanul este o aventură continuă în care nu poți găsi personaje secundare, aici toți au o personalitatea cât și o suferință ce-i urmează prin viață ca o umbră. Este o carte pe care o recomand cu căldură și care va acapara tot timpul și spațiul în mintea cititorului teleportându-l ca într-o viziune acolo unde pericolul stârnește frică cât și atrage într-o plasă a pasiunilor sălbatice. Și ceri, mai mult și tot mai mult. Mulțumesc autoarei pentru poveste!

6 gânduri despre „Citind-o pe Delia Mitroi. Cartea „Iubito, te-am jucat la Poker! Revanșa””

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s