Citind-o pe Flavia Bădic. Cartea „Aventură de Crăciun”

Autoarea Flavia Bădic s-a născut în Călărași, s-a mutat de 16 ani în Brașov. Aceasta a terminat liceul cu profil Jurnalistic și Facultatea de Drept. A lucrat 11 ani în turism, iar în ultimii 3 ani și-a schimbat domeniul radical și lucrează într-o firmă de software. Aceasta are un buchet impresionant de opere ce mi-au atras atenția prin subiectele abordate dar și povestea în sine ce a curs bucurând curiozitatea mea de cititor. Ultima carte apărută a autoarei include sărbătoarea mea preferată, Crăciunul. Și da, Flavia Bădic a descris cum nimeni alta această magie cu miros de scorțișoară și a dat frâu liber acestei feerii într-o manieră atât de creativă încât am absorbit orice descriere, orice a însemnat iarnă prin datalii pline de culoare.

Cartea „Aventură de Crăciun” a fost un deliciu literar, și cum sunt o mare iubitoare a poveștilor Crăciunistice am apreciat tot ce am găsit printre file. Povestea a fost o explozie de emoție, de întâmplări pe cât de amuzante tot pe atât de … ca în viața de zi cu zi. Și totuși, însăși felul descriptiv al momentelor a fost sarea și piperul, pardon … vanilia și scorțișoara întregului roman. O plăcere desăvârșită, vă asigur!

„(…) Dorințele se îndeplinesc…”

Cartea ne relatează poveste a două suflete ce se caută în multe chipuri, două inimi ce bat la unison și totuși se resping… pentru a nu pierde acea fărâmă de prietenie. Pentru a fi aproape și a se ajuta într-o lume în care ei doi sunt unul pentru altul, momentan ca asociați la cel mai aromat local, o cofetărie cochetă. Toată aventura lor pornește atunci când Natalia dă întâmplător peste scrisoarea pentru Moș Crăciun a lui Sebastian, o tradiție ținută de cofetărie pentru ca toată lumea să își scrie dorințele pentru ca una să fie trimisă către ziarul local pentru a fi postată și îndeplinită. Ironia face ca aceasta să afle multe lucruri tăinuite de prietenul și colegul său, iar acest aspect o face să facă un pas în spate, să își reseteze gândurile și să îl privească altfel. Suspiciunile cresc ca și tensiunea dintre cei doi, ea poartă vina pentru invadarea spațiului, el pentru emoția ce i-o poartă Nataliei în secret încă de mult mult timp. Iar în acest context Crăciunul e tot mai aproape iar magia se cere înfăptuită…

„(…) nu mă observă, așa cum sunt convins că nu a observat nici că m-am înscris la cursul de cofetari, acolo unde ne-am întâlnit chipurile întâmplător, după ce s-a înscris ea. (…)”

Și totuși reținerile parcă îi țin pe loc, însă nu și îmbulzeala ce se organizează în incinta cofetăriei, aici totul e zumzet, plăcerea muncii dar și a rezultatului final… toate asezonate și îndulcite la maxim. Iar prin toată aroma împrăștiată prin aer iubirea planează pe deasupra, își caută gazda și inima cea care va fi deschisă să accepte sentimentele și apartenența în doi. Urcușurile și coborâșurile îi fac pe cei doi eroi mai pregătiți parcă să-și accepte pornirile, el pe cele care le-a ascuns un amar de vreme, ea pe acelea care le-a tăinuit chiar și de ea însăși într-o revelație a primului sărut. Acum însă a venit timpul lor, dorința lor… Crăciunul destinat lor. Pentru că soarta are planurile ei.

„Poate că de acest Crăciun vom da cărțile pe față. Poate că acesta va fi, în sfârșit, cadoul meu. Cel mai frumos și cel mai dorit cadou. (…)”

„Aventură de Crăciun” s-a dovedit a fi o poveste plină de culoare și arome, o scriere suavă despre emoții trăite în toată paleta de culori, iubire și nu în ultimul rând despre schimbare. Aventura Nataliei și a lui Sebastian mi s-a derulat în fața ochilor semeni unor secvențe dintr-un film în care iubirea e începutul tuturor începuturilor. E glasul muzicienilor, e muza pictorilor și freamătul lăuntric al poeților. Iar în cazul celor doi e modelarea aluatului și iubirea ce iese în forma turtelor dulci, a cozonacului aromat și a torturilor mult lăudate. Toate unite ca într-un puzzle ce ia forma unui final exact pe gustul meu. Un sfârșit ce e un nou început pentru eroii cărții, două inimi ce bat la unison într-un dans al sorții ce a plămădit un aluat numai bun pentru ca cei doi să-și coacă noi forme ale vieții prin împlinirea dorințelor. „Aventură de Crăciun” este un roman pe care îl recomand cu drag, o carte în care jumătățile de măsură nu sunt suficiente, aici ai totul sau nimic. O scriere în care speranța este mereu prezentă prin prisma sentimentelor puternice ce iau naștere din inimă prin sinceritate și într-un cadru în care sărbătorile se apropie iar atmosfera Crăciunului asezonează totul cu miresme diverse!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s