Succesul !

  „Dorește-ți succesul și nu perfecțiunea. Nu renunța niciodată la dreptul tău de a greși, pentru că atunci îți vei pierde abilitatea de a învăța lucruri noi și de a înainta în viață.”                                                                                                                   David Burns

  Îmi place să visez şi am învățat ceva: că visele pot deveni realitate numai dacă în prealabil ai visat. E drept, nu toate visele devin realitate pentru că noi oamenii avem o imaginație mult prea bogată. Cu toate acestea, trebuie să visăm pentru a avea vise care să se împlinească. Și fiecare dintre noi visează să aibă succes, sub orice formă și oriunde!

  Succesul este o stare, reflectată în interior și la exterior. Succesul înseamnă cunoașterea calităților personale și încrederea în acestea și este direct proportional cu munca depusă și pasiunea pentru atingerea lui. Succesul poate fi în mâinile oricărei persoane, dacă este dorit, căutat și urmărit consecvent, dacă oportunitățile oferite sunt valorificate indiferent de obstacole.

 Pentru a avea succes – trebuie să acționăm ! De multe ori, oamenii stau pe loc și nu acționează, nu-și aplică cunoștințele în practică. De exemplu, majoritatea oamenilor le place să citească o varietate de cărți de succes în cuplu, societate și afaceri, și cred că: „ de mâine încep să acționeze, încep să urmeze orice regulă din carte“ și se ciocnesc cu diverse obstacole care le apar în cale și ceadează. Trebuie să avem mai mare încredere în noi, chieia succesului este să rămânem mereu în compania celor care ne încurajează, a celor cu care vrem să semănăm, a  celor care ne fac mai buni, chiar prin simpla lor prezență. Pentru a avea succes este nevoie de activități și dorințe ! Fiecare persoană pe parcursul zilei  are zeci de  posibilități de a-și  schimba viața lor. Succesul vine la cei care știu cum să-l folosească.

  Oamenii de succes sunt cei care- sunt recunoscători, recunosc meritele altora, citesc zilnic, vorbesc despre ideile lor, oferă celorlalți cunoștințele loc, fac schimb de experiențe, emană bucurie, îmbrățișează schimbarea, au o listă de  proiecte și activități de realizat, au o viziune de transformare a vieții lor, învață mereu, își stabilesc obiective și planuri, știu cine vor să devină și acționează, își caută personalități de succes și încearcă să le ajungă din urmă, își asumă responsabilitatea pentru eșec, iartă, evită conflictele, merg la compromisuri, gândesc pe termen lung, își doresc că reușescă și alții oferindu-le ajutorul personal, duc o viață echilibrată și nu se opresc niciodată !

  Ca concluzie aș vrea să subliniez ideea că succesul este o normă și poate fi realizat fără mare efort și regăsit în lucruri mărunte, deasemenea poate să nu fie pe termen lung dar să aibă un impact deosebit asupra noastră. Succesul poate fi întâlnit în cele mai neânsemnate situații – echilibrul în cuplu, înpăcarea sufletului și înplinirea valorilor personale acesta poate fi interpretat ca un succes. Mulți oameni doresc să aibă succes, dar ei nu știu ce înseamnă pentru ei, deoarece ei nu s-au gândit la asta. V-ați gândit vreodată despre asta? Ce înseamnă pentru tine succesul în viață ?

   Deci – care este cheia succesului ?

9deabaf332f787acdf5df59a89079533.jpg

Sursa foto: pinterest.ro

Visează !

”Nu ești niciodată prea bătrân pentru a-ți stabili noi obiective și pentru a avea Noi Vise”  C.S.Lewis

Din copilărie ni s-a plantat ideea că a visa – sunt mai mult niște tendințe efemere. 

Dar de fapt visul – e ceea de ce avem nevoie. Se bazează pe cine suntem și cine vrem să fim. Visele ar trebui să fie luate ca atare, trebuie respectate. Ele ne definesc cum ar trebui să fim. Nu contează: vise modeste sau mari, fantastice sau reale. Începe să iei în serios visele astfel îți transformi viața !

Care este visul tău ? Carieră ? Bani ? Vile ? Călătorii ? Haine de marcă? Care e ?

Fiecare dintre noi va delimita individual ceea ce îl face fericit sau mai exact la ce visează, pentru aceasta nu este un început sau un sfârșit.

Walt Disney spunea – ”Toate visele noastre se vor realiza, dacă avem curajul să le urmăm”.

Deci ce mai așteptăm, este nevoie să acționăm pentru a ne atinge scopul propus. Dacă te-ai îndoit că visul tău este într-adevăr al tău, amintiți-vă de copilărie.

Copiii sunt mai conștienți de vocația lor. De multe ori facem ceva ce ne place, dar apoi ne oprim. Poate ai renunțat la lecțiile  de pian în clasa a cincea?

Ai visat să devii mare scriitor? Posibil că cineva ți-a tăiat aripile? Uneori singuri suntem sursa înstrăinării noastre de propriile vise. Să ne amintim de dulcea copilărie unde fiecare dintre noi  se visa mare dansator, cosmonaut, sau cântăreț și contraziceam pe fiecare care ne critica alegerea – de ce oare am ajuns să cedăm acum când suntem adulți când auzim o critică, trebuie să acceptăm orice coborâș și să acceptăm opiniile altora dar mereu să tindem să ajungem acolo unde ne-au dus visele personale!

Exemple de modul în care oamenii ating visele lor în istorie, se pot enumera sute și mii. Ca un exercițiu căutați o personalitate în istorie sau din prezent ce vă inspiră și vedeți ce vise și-a propus și pașii prin care a trecut atingându-și scopul, de aici și urmați-i cursul, inspirați-vă de la cei ce au reușit, de la cei care au fost fermi și încrezători și ve-ți înțelege că visele personale nu sunt cu nimic mai mici decât a altora și merită realizate!

Merită să ne trăim visul!!!

P.S: Eu visez să scriu o carte. Dar care e visul tău ?6322.jpg

Sursa foto: pinterest.ro

 

Meditația !

„Orice moment de meditaţie va sfârşi cu o revelaţie.” Valeria Mahok

  Am putea afirma că meditația nu își are loc într-o lume invadată de tehnologii și de lipsă de timp și spațiu. Am putea spune că meditația nu are un motiv sau un scop bine determinat. Însă cum acordăm timp altor activități neutre am putea câteva minute să medităm la existența noastră, la activitățile pe care le facem, sau pur și simplu să ne confundăm într-o tăcere relaxantă. Meditația ne va învăța să experimentăm cîmpul tăcerii și al conștiinței pure. Când meditația reală are loc în tine plăcerile lumești devin fără sens, capătă o mai mică importanță, ceea ce este acum și aici ești doar ”tu”.

  Meditația este un exercițiu eficient pentru relaxare și concentrare, care eliberează mintea de gândurile negative și de încordările sufletești, liniștindu-ne ne re-organizăm gândirea. Practicând  regulat meditația îmbunătățim starea de spirit, învățăm cum să ne relaxăm și cum să avem o altă viziune ca răspuns la stres, ajută în lupta cu obiceiurile proaste (fumat și alcool), ajută la consolidarea  voinței și caracterului, nu în ultimul rând stimulează capacitatea de concentrare, de memorie și inteligență. Cel mai important, meditația dezvoltă în tine o capacitate critică sănătoasă, capacitatea de a privi lucrurile din jur cu alți ochi !

  Scopul meditației nu este „deschiderea celui de al treilea ochi“ sau „înțelegerea absolută.“ Scopul meditației – este un corp sănătos și o minte sănătoasă, liniște, armonie, echilibru și fericire. Tot ceea ce lipsește în timpul nostru ocupat.

   Personal mă uit la meditație destul de diferit. Pentru mine nu este o religie, nu o doctrină secretă, și se aplică, dacă pot spune așa, ca o disciplină care mă ajutată foarte mult în viața mea, mă ajută să mențin mai mult control asupra ființei mele, și încă lucrez zi de zi la acest aspect. Ea mă ajută să fac față la neajunsurile caracterului meu. Meditația mi-a permis să dezvolt mai mult  potențialul meu, ghidându-mă  pe o cale de auto-dezvoltare, și, dacă nu ar fi ea, nu ar fi acest blog.

  Sunt sigură că vă poate ajuta și pe voi ! Meditația poate învăța pe oricine ! Nu este complicat. Și chiar dacă la început nu va da roade oricum ea va avea impactul său.

Alimentatia necesara pentru suflet, emotii, minte si corp.jpg

Sursa foto: pinterest.ro

Emoții !

„Emoțiile sunt sclavele gândurilor noastre și noi suntem sclavii emoțiilor.”

Elizabeth Gilbert

Emoțiile (din latină ”emovere” – înseamnă „mișcarea  dinlăuntru în afară).

  O emoție este ceea ce persoana manifestă în afară, este o mișcare din interiorul omului spre afară – un tip special de procese mentale sau condiții umane care se manifestă în experiența oricărei situații semnificative (bucurie, frică, plăcere), fenomene și evenimente în timpul vieții. Emoțiile acționează ca regulatori ale vieții psihice și apar în aproape orice activitate umană.

  Conceputul de emoție este asemănător celui de ”timp”, dacă nu ne întreabă nimeni, știm ce este emoția, dacă suntem întrebați, nu ne găsim cuvintele pentru a formula un răspuns. Lista  de emoții este întotdeauna deschisă, și întotdeauna se va schimba precum și o listă de cuvinte ale limbajului uman viu – este în continuă schimbare și îmbogățită în mod constant. Cu toate acestea, unele emoții, precum și unele cuvinte – se uită …

 De ce am ajuns să uităm  sau să blamăm emoțiile? de ce am ajuns să le confundăm între ele și să cedăm de cele mai multe ori?. Emoțiile trebuie să fie mereu însoțite  de sensibilitatea sufletească și să fie firești ca necesitatea de a  bea un pahar cu apă. Sufletul este o fereastră deschisă spre un ocean de emoții. Nu trebuie să negăm existența oricărui tip de emoție fie ea negativă sau pozitivă, sau ne va face să zâmbim sau să plângem emoția există și trebuie exteriorizată în modul nostru individual. Și nu trebuie să ne gândim că cineva ne va crede slab sau neputincios sau prea emotiv prin simplul fapt că am râs prea tare sau am vărsat o lacrimă.

  Emoțiile umplu viața fiecărei persoane, colorând și diversificând orice colțișor a sufletului. Ele sunt în stare să dea omului o aură de pozitivism sau o nuanță de subru. Pentru cineva care vrea să fie fericit și să obțină foarte multe în viață și totodată să fie un om de succes și sănătos, trebuie doar să învețe să înțeleagă emoțiile, să le gestioneze, să se curețe de negativ și să cultive emoțiile pozitive.

  Gestionați-vă emoțiile – aceasta este una dintre cele mai importante condiții pentru a avea succes, fericire, eficiență ridicată, pentru a realiza în viață o stare de confort, pace și putere. În cazul în care toate emoțiile negative, se toarnă afară și le aruncați  pe alții – vei fi în cele din urmă, un solitar. Prietenii și cunoscuții nu vor mai  comunica cu tine. În cazul în care toate lucrurile negative le ținem  în sine și  le colectăm – mai devreme sau mai târziu vom  erupe, va fi un colaps emoțional și mental, care se va  încheia prin stări   depresive și imbolnăvire.

De fapt, emoțiile pozitive – sunt  bucuria de a varia puterea cu sute de nuanțe.

  Concluzia este că numai dezvoltarea, formarea unei cunoștințe corecte, credințe pozitive puternice creează în cadrul persoanei o bază solidă pentru generarea continuă a emoțiilor  pozitive și sentimentelor.  În cazul în care bucuria nu este în creștere sau se stinge definitiv, aceasta înseamnă că există încă probleme interne serioase  care nu au fost rezolvate și  asupresc sufletul tău.Deci este nevoie de antrenamente ce ar întări emoțiile și stările pozitive în noi.

 10 Reguli pentru a menține o stare de bine:

  • Zâmbetul/ Râsul –  reduce cantitatea de adrenalina din corp, reduce deci agitația  astfel ești tentat să te calmezi. Dupa ce te-ai mai linistit, mintea poate să vadă și soluții. Tu ești cel care îți dai voie să te bucuri sau să te oprești  de la această mică bucurie.
  • Relaxarea – gândirea pozitivă nu se poate instala într-o minte agitată. Ai nevoie de relaxare ca să poți să liniștești agitația corpului și agitația minții tale. Oamenii agitați nu sunt niciodată fericiți.
  • Simte-te iubit – dacă nu ai pe cine să iubești acum, nu e nicio problemă. Aminteste-ți un moment în care ai simțit că ai fost iubit și retrăiește acel moment.
  • Îmbrățișările – eliberează oxitocină care îndepărtează stresul din organism.
  • Timpul petrecut împreună – acordați atenție persoanelor dragi,momentele euforice petrecute cu oamneii iubiți reduce presiunea sângelui,stimulează starea de plăcere sufletească.
  • Cere sprijin – aici contează să poți să renunți la orgoliul tău de a avea nevoie de ajutor. Apoi mai conteaza ceva: sa ceri sprijin de la persoanele potrivite. Fă ceva! Caută pe cineva care chiar a depășit această problemă a pesimismului și cere-i acum sprijin.
  • Atitudinea pozitivă – indiferent de anturaj,problemă sau persoane abordați o atitudine pozitivă, aceasta va reduce din stările de oboseală, dureri de cap, chiar și problemele cardiace.
  • Însușirea unicității – fiecare persoană este unică, nu există doi oameni identici. Din acest motiv, nimeni nu trebuie să se compare cu altcineva. Comparația va aduce frustrări și emoții negative.
  • Somnul odihnitor – în general, ai tendința să renunți la somn pentru alte activități care îți plac. Renunțăm la somn ca și când el ne-ar fura din viață, dar de fapt este exact pe dos. Ai nevoie de somn ca să poți să visezi ce nu îți dai voie să visezi cu ochii deschiși.
  • Acceptarea –  în momentele de cumpănă, orice cuvânt al celor din jur îl poate afecta pe cel suferind. Însă e important să se accepte pe sine, cu tot ceea ce poate și ceea ce știe. Împăcarea cu propria persoană este un pas deosebit de important pentru stabilirea unui echilibrul psihic.

Un om pozitiv poate deschide multe uși !!!

Sursa foto: pinterest.ro