Citind-o pe Raluca Sferle. Cartea „Tânăra Războinică!”

Autoarea Raluca Sferle s-a născut în data de 25.02.1996 în localitate Oradea, Bihor; aceasta este scriitoare de cărți pentru adolescenți, genul fantasy și SF. A debutat în anul 2020 cu un roman fantasy medieval, care descrie viața unei tinere fete determinată să devină o războinică invincibilă. 

Pentru acest articol autoarea menționează: „De când mă știu mi-au plăcut poveștile, dar până nu demult nici nu m-am gândit că voi scrie o carte, nici pe departe să o public. Aveam alte planuri de viitor. La început nu am fost tare încrezătoare în scrisul meu, așa că am ținut totul secret, până prietenii mei m-au împins din spate și mi-au propus să-mi public lucrările. Fiind prea timidă să mă expun, a durat câțiva ani până să ies din cocon, dar dragostea de cărți a făcut minuni. Cred că le datorez prietenilor meritul de a mă vedea publicată. Motivul pentru care am început să scriu cărți este pentru că poveștile mi se fixau în minte și nu-mi dădeau pace până nu le scriam pe foaie. Bucată cu bucată, ideile s-au adunat formând întreaga poveste.” 

Astăzi vreau să vă aduc la cunoștință o nouă carte citită de mine, Tânăra războinică este primul volum din seria Profeția; o poveste magnifică care a lăsat spiritul meu aventurier să cutreiere în cea mai feerică călătorie pe care mi-aș fi putut-o imagina. 

„Sunt născută să fiu războinică, aceasta e calea mea. Am fost făcută pentru luptă, am fost creată pentru război. Acesta e destinul pe care vreau să-l scriu. Aceasta e istoria pe care vreau s-o fac și să rămână. Și chiar dacă am un viitor nesigur, voi merge pe calea războiului. Sunt o războinică. Nu o pot ascunde. Destinul acesta îl aleg, îl vreau. Acum știu pentru ce trăiesc. „

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, carte şi mâncare

Am citit de curând cartea și încă sunt cu acea stare… de unde izvorăște atâta imaginație în unii…?, … cu ce har s-au născut de mânuisc atâtea lumi, atâtea jonglări a minții și fantasticului? De unde? Cum? Citind cu siguranță ve-ți avea o mie și o sută de întrebări smilare; mă explic și de ce în rândurile ce urmează. Cartea în ansamblu pentru mine e o descoperire, și nu doar plăcută, ci efervescent de fascinantă, atâtea trăiri, atâtea evenimente, atâtea răscoliri. Dar să încep cu începutul!

O avem ca eroină pe o fată de la țară, simplă și neștiutoare, una care semeni unui fluture a trecut prin metamofoza necesară pentru a se transforma, însă nu într-o prințesă, nu într-o zână, ci într-o războinică temută; calea Esterei Merini nu e una din cele mai ușoare, însă ce ajunge să fie e desprins dintr-o altă dimensiune a realului. Și totul datorită unei binecuvântări sau blestem al Profeției!

Pe măsură ce Estera înaintează în arta războiului și descoperă tehnici multiple de apărare și luptă aceasta își amplifică forța, iar puterea fiecărui războinic e aura lui unică, ce-l face puternic, neegalat și neîntrecut în maniera sa de a-și doborî dușmanul. Aura sa cât și notele ce se tot scriu a profeției o fac să fie mai aproape de familia regală, fiind dirijată, orientată și pe alocuri controlată de aceștia pentru a se ajunge la scopul comun, apărarea și lupta pentru o cauză nobilă. Sau cine știe, pentru că în schema vieții fiecare trage pentru sine, iar întorsăturile demonstrează că secretele tronează mai ceva ca domnia unui rege, iar trecutul marchează prezentul și viitorul semeni unui călău al timpului.

Inițierea în luptă, sarcinile care i se dau dar și încercările la care este supusă o îngenunchează dar și o fac să se trezească din somnul adolescentin, deoarece e doar o copilă, una care ar trebui să se bucure de inocență nu să se aventureze pe lama unei săbii și în uneltirile dubioase a unor regi meschini mânați de instincte criminale. Și totuși, aceasta e în frunte, cu cicatrici în suflet dar mai hotărâtă să-și urmeze calea. Mulți îi stau în cale, Herold, asasinii, prințesa Laila, chiar și Prințul Iosua cel pentru care nutrește niște sentimente inexplicabile, însă din fragila fiică de țărani muncitori la palatul regelui se trezește o eroină care va salva și va uni prin pace toate teritoriile făcând dreptate, însă prețul se cere plătit. Iar plata e mult prea mare…

Secretele, duplicitatea cât și îndoilelile se aștern printre cuvinte semeni unor lipitori, acestea duc ca acțiunea să fie antrenantă iar mersul lucrurilor să trezească semne de întrebare. Ajungi frecvent să te oprești și să analizezi… care pe care va mai trăda oare? Care va ajunge victorios sau care se va scufunda în mocirlă? Cine cu cine se vor mai alipi și vor face alianță pentru a se mai vărsa sânge inocent? Incertitudini ce te poartă într-o poveste pe care o vei trăi la intensitate maximă. Treptat ne vom da seama că șansele de victorie sunt aproape inexistente, pierderile sunt prea mari iar suferința curmă credința, însă Estera este convinsă încă o dată că doar cu ajutorul soldaților ei, ea fiind comandat la Arena Leilor totul se va duce în direcția binelui!

„Zâmbesc fericită. Cum aș putea să uit de Leii mei? Ei îmi dau puterea să lupt. Forța mea provine de aici. Acest loc este sursa mea de energie.”

Prietenii îi sunt aproape, Cavalerii Nopții o sprijină dar și îi tăinuiesc lucruri, acest fapt lasă o grea amprentă pe ea, dar Estera știe că orice nu s-ar întâmpla poate să se încreadă în ei, în timp aceștia demonstrându-i în repetate rânduri dorința de a o proteja și de a o face ca să ducă până la bun sfârșit Profeția. Estera își învață propriile lecții pe sine, conștientizează gravitatea situației, își înfrânează pe alocuri gelozia față de acel el care îl urmărește, îl ademenește, îl tachinează, se îndoiește, însă cea mai bună lecție e aceea de a cere ajutor atunci când nu mai poate; calea sa e presărată de sulițe și săbii, sânge și experimente, halucinarea unei lumi duse în pragul războiului, un joc al destinului sau a unei minți ce stârnește declinul în lume.

„A fi războinic este o artă. O forță, o pasiune și un foc interior. Te naști cu un scop, mori pentru acel scop. Eu nu cred într-o pace pavată cu sânge. Eu cred într-o jertfă, în sacrificiul unei lupte pentru salvarea altor vieți.”

Cartea Tânăra războinică de Raluca Sferle e fără limite. Aici vei găsi ce nu-ți poți închipui. Chiar dacă e doar primul volum dintr-o călătorie care va urma într-un nou început sau o continuitate ce va atrage totul aici surprinde, nimic prea mult, nimic prea puțin, personajele au fost creionate cu măiestrie, acțiunea developată semeni unui film ce captează atenția, iar tema profeției m-a ținut într-o curiozitate continuă. Îmi rămâne să mulțumesc autoarei pentru poveste, și desigur să vă îndemn la lectură…

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi carte

4 gânduri despre „Citind-o pe Raluca Sferle. Cartea „Tânăra Războinică!””

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s