Citind-o pe Alina Cosma. Cartea „Atingerea destinului”!

Alina Cosma, născută în Oradea. A terminat Liceul Teoretic „Emanuil Gojdu” Oradea, profil informatică. După spusele autoarei: „… eram pasionată de matematică, dar mama m-a dat la Medicină. Așa s-a născut pasiunea mea pentru Medicină. Am terminat Facultatea de Medicină Generală, Universitatea Oradea, sunt medic specialist Pediatrie. Sunt căsătorită și am un băiețel.” Buchetul său literar numără cărțile: „O singură minune”, Seria: Ducele de Castle – vol1 „Fiica regelui”, vol2 „Tratatul de pace”, Seria: Tărâmul Mistic – volume: „Îngerului luminii ”și „Suflete pereche”, „Darul vieții”, „Atingerea destinului”„Înger de paz㔄Darul vieții. Predestinați”, „Luna de topaz”, „Legături fatale”, și Aripi frânte.

Astăzi vreau să vă vorbesc despre cartea „Atingerea destinului”,  o concentrație de romantic sensibil și cu existența realistică dusă în pragul unor drame de familiei pe care cu siguranță fiecare le-a întâlnit. Aici se vor intersecta dragostea și pierderea, moartea și reproșul mut, responsabilitatea și neprăgătirile, toate într-o combinație care va pune amprenta asupra oricui.

Alesia, medic pediatru, dedicat vocației și micuților ei pacienți, îl întâlnește pe Sebastian, playboy milionar, provenit din lumea aceea pestriță, unde marile afaceri se împletesc cu politică. Destinele celor doi se intersectează datorită unei fetițe a cărei dragoste nevinovată ajunge să-i includă pe ambii… Orașe diferite, cariere care nu sunt compatibile și nu suportă schimbări majore, complicații familiale, momente de cumpănă în viața fiecăruia, toate par a fi împotriva unei iubiri cum nu a mai trăit niciunul dintre ei… O poveste romantică, presărată cu drame și menită să inducă cititorului o stare de bine. Alesia este femeia fragilă, dar dedicată în totalitate profesiei. De cealaltă parte, Sebastian este bărbatul obișnuit să obțină tot…

Cartea m-a înduioșat de-a dreptul, ea ne spune povestea nu doar a două suflete ce se atrag ci și destinul celor pe care-i au aproape, se subliniază ideea de omenie, cumsecădenie, responsabilități cu complicații și devotament ireproșabil. Este o poveste care ne arată cum dragostea sinceră și sentimentele pure pot schimba oameni. Este cadrul unei reciprocități ce naște oameni și relații durabile.

Alesia Alba este medic specialist pediatru. Într-una dintre gărzile ei, la spital este adusă o fetiță, Suzana, o dulceață care îi cade ca o mână cerească peste monotonia tinerei medic. Micuței îi este teamă de spitale și în special de doctori, însă Alesia reușește să se apropie de ea. Fetița este însoțită de Mara, mama ei, și de Sebastian, unchiul ei, un înfumurat și mult prea încrezut în el. Sebastian Matei este un bărbat impunător și bogat, dintr-o familie inflentă și cu implicații politice. Apropierea de el îi provacă un disconfort astfel aceasta îl evită pe cât posibil, însă destinul are alte planuri cu ei.

„În sala de aşteptare era pustiu. Când intră în camera de primiri urgențe, dădu cu privirea de un bărbat cu chipul încruntat. Era înalt, șaten, trecut de treizeci de ani, dar cu trăsături fine ale feței. Privirea îi fugi la o fetiţă de aproximativ patru – cinci ani, cu bucle aurii, de o frumusețe angelică, care zăcea pe pat, plângând. Alături, o femeie de statură medie, blondă, cu părul prins într-o agrafă, cu trăsături blânde, încerca să îi aline suferința. Copila nu semăna cu niciunul dintre cei doi adulți, chiar dacă toți trei erau de o frumusețe greu de trecut cu privirea.”

Atracția dintre Alesia și Sebastian pulsează la maxim, el un bărbat experimentat și un mascul care nu duce lipsa unei atenții feminine, ea, o tânără care din lipsa de experiență e mai vulnerabilă ca oricând. Totul însă nu avansează grăbit, ba chiar ambii își estompează pornirile pentru micuța Suzana, în special după ce aceasta își pierde mama și rămâne cu tutorele ei. Alesia îl ajută pe cât posibil, ba chiar în avans ținând cont că nu îi intră în obligațiile sale de medic, însă ei îi face plăcere să o știe pe Suzy în siguranță și să treacă peste acea tragedie marcantă. Obligați de circumstanțe, sau mânați de curiozitatea de a se cunoaște mai mult Alesia și Sebastian încep să se întâlnească și să vorbească tot mai des. Suzy o consideră pe Alesia prietena ei și persoana în care are încredere. De dragul ei, Alesia și Sebastian se văd obligați să se intersecteze uneori de dragul piticii, altfel și-ar fi continuat fiecare drumul său.

Cu pași nehotărâți, pe alocuri cu rețineri Sebastian se apropie din ce în ce mai mult de Alesia. Cu ironiile lui, cu încăpățânările sale acesta începe să o înțeleagă, să intre în situația ei, să-și dea șanse la ceva mai mult. Iar situația declanșatoarea a fost atunci când Alesia pierde un copil în tura sa, această stare de neputință il aduce pe el mai aproape decât își imagina chiar ea. Iar Sebastian are revelația dureroasă pentru sine…

“O iubea dureros de tare! O iubea pe femeia care acum suspina în brațele lui, plângând un copil, care nu era al ei. Iubea acea femeie, care îi iubea necondiționat fiica și care îl iubea și pe el. Îi recunoscuse în acea sâmbătă când îi zise că nu ar putea face sex cu un bărbat pe care nu-l iubește. I se oferise pentru că îl iubea. Acea femeie trebuia să-i rămână alături pentru tot restul vieții. Nu știa cum o va convinge, dar nu mai putea să o lase să plece.”

Toate bune și frumoase până când Alesia ajunge să îi cunoască familia, provenind din medii diferite diferențele se fac simțite. Iar cum un declin nu vine niciodată singur, o întâlnire dintre Alesia și fratele lui Sebastian se termină cum nu se poate mai rău, ba chiar șocant pentru aceasta tăind și acel fir subțire cu care încă se mai ținea de relația lor. Mă opresc aici cu povestitul, cu siguranță v-am trezit interesul și ați vrea să aflați dacă sentimentele celor doi vor dăinui? Sau dacă vor fi suficient de puternice încât să salveze relația lor… însă vă asigur că totul accelerează, din nou un deces, din nou fetița este într-o situație de pericol, din nou protagoniștii alături de mica copilă într-o nevoie de a-i fi alături. Emoțiile mi-au fost asaltate de grija față ce acel suflețel, ca mai apoi să fiu scăldată în pasiunea ce a fost stăvilită pe parcurs de cei doi eroi. O plăcere literară deosebită se scurge pe ultima destinație a peniței scriitorești din această poveste ce țese o iubire statornică și care se cere citită!

Cartea „Atingerea destinului” a fost ca o deschidere de aripi, un val de adrenalină iubibilă care a plăcut. Cartea mi-a adus zâmbet și ofturi adânci. Cartea mi-a subliniat și concepția mea... dragostea adevărată triumfă întotdeauna, cu piedici, cu lacrimi amare, cu greu în suflet, însă învingătoare în pofida la toți și la toate. Autoarea Alina Cosma a reușit să mă impresioneze și de această dată, iar pentru asta toate aprecierile mele.

Mulțumesc editurii Petale Scrise pentru exemplarul oferit spre recenzie, a fost o încântare!

Păreri cu privire la carte:

  • ”O poveste romantică, presărată cu drame și menită să inducă cititorului o stare de bine. Alesia este femeia fragilă, dar dedicată în totalitate profesiei. De cealaltă parte, Sebastian este bărbatul obișnuit să obțină tot ce își dorește, fără a-și oferi inima nimănui. Două extreme care, exact ca magneții, se atrag. Și cum din mâna Alinei nu putea ieși altceva decât o poveste plină de sensibilitate, avem un roman de dragoste relaxant și încărcat de sentiment.” — Eva Ancuța Hamza, Rândurile Evei
  • ”Atingerea destinului” este un roman al sentimentelor, al emoțiilor puternice, răscolite de loviturile și ironia sorții. Trăind înfiriparea iubirii sau trecând împreună prin momente dramatice, personajele Alinei Cosma dau realism și intensitate unei povești pasionale de neuitat.” — Marius Andrei, Cărți Analogii Antologii

10 gânduri despre „Citind-o pe Alina Cosma. Cartea „Atingerea destinului”!”

Lasă un comentariu