Se apropie Crăciunul!

”Crăciunul este ziua care ţine timpul împreună.”

 Alexander Smith

Vine Crăciunul!

Cred că sărbătoarea Crăciunului este cea mai frumoasă a anului, prin spirit deosebit, prin culori, prin fulgi feerici, prin brăduțul falnic, prin zâmbete și voie bună! Să nu uităm că partea cea mai deosebită sunt ”darurile” și emoțiile ce se crează în jurul bradului în dimineața sfântă a Crăciunului……..

Ne întoarcem în copilărie și pentru câteva zile redevenim copiii părinților noștri și ”Moș Crăciun” pentru ai noștri copii, primim, dăruim….sărbătorim.  Ne bucurăm sincer de fiecare mic cadou și la fiecare zâmbet ce îl primim, dar și atunci când noi înșine le oferim. Simțim că fiecare emană o energie deosebită, totul pare festiv.

Perioada asta este magică. E de basm!  Până și cei mai reci oameni se topesc la auzul colindelor și la fericirea copiilor când văd luminițele aprinse prin tot orașul, e timpul bucuriei fără margini.

Totul pare că emite unde de fascinare, de copilărie în cel mai statornic adult. 4e0fc4c4deda3b52b5e85e82eb5ec3c9.jpgParcă ți se umple inima de bucurie când vezi orașul cu oameni mai fericiți, oameni care sunt acaparați în totalitate de momentul colorat al sărbătorilor, oameni mai iubitori și mereu ținându-se de mână, părinți ce-și alintă copii, atmosferă de poveste, transpunere în lumea basmelor.

Și parcă nimic și nimeni nu poate să ne împiedice să simțim, să iubim și să ne bucurăm, frigul și zăpadă ne dă un plus de energie pentru a fi mai apropiați, mai sinceri, mai înțelegători anume în perioada sfântă a Crăciunului. Crăciunul ne face mai buni! Această sărbătoare ne transformă în copii!

”Crăciunul nu este o perioadă, nici un sezon, ci o stare de spirit. Adevăratul spirit al Crăciunului înseamnă să preţuieşti pacea şi bunăvoinţa, să oferi, din plin, compasiune.” Calvin Coolidge

  Cât de mult apreciez iarna cu sărbătorile ei de suflet, momentele celea când stai în sânul familiei, și ești împlinit, ai totul și nu mai vrei nimic. Ești în lumina iubirii și ai parte de tot ce e mai bun.

Momentele celea când auzi colinde, iar auzul îți este parcă binecuvântat de sus prin calmitate, împăcare și liniște. Acele metafore ale bucuriei şi speranţei întruchipate de Crăciun.

Ador agitația de sărbătoare, ea crează legături deosebite între oameni, îi îndeamnă la discuții, zâmbete necondiționate, emoții prielnice, și ospitalitate. E momentul meu de suflet! Craciunul este şansa de a fi noi înşine!

”Crăciunul este perioada în care aprindem focul ospitalităţii în casă şi cel al dragostei in inimi.” Washington Irving

  E momentul meu, al tău, al tuturor, pentru a fi mai buni, mai primitori, mai înțelegători, mai darnici, mai binevoitori…….e clipa când se înzestrează cu bogăţie sufletul şi zâmbetul cu atingerea îngerilor.

”Crăciunul este momentul în care s-a unit cerul cu pământul şi omul cu divinitatea.” David Boia

PS: Sărbători Fericite și un Crăciun magic!!!

181da8fe341f8843810f2e957628646c.jpg

 

16 gânduri despre „Se apropie Crăciunul!”

Lasă un comentariu