Astăzi am o 9 Atitudine!

M-am pus pe răscolit prin toate cotloanele minții și a sufletului, orice colțișor tăinuit dar existent, orice părticică din mine pe care am ascuns-o pentru a o nu găsi dar știind că este…… Am dat de amintiri amare și ce-mi înfiripează inima, de fapte de care nu mă mândresc, de gânduri efemere și fulgerătoare de mult uitate parcă, de figuri de oameni lăsați pe-acolo din alte vremuri și din alte vieți pe care le-aș fi ales dacă n-ar fi un dar….. Am mers mai departe știind că o să redescopăr lucruri care dor, oameni care m-au dezamăgit și regrete care n-au niciun sens astăzi dar care m-au făcut ce sunt acum. Apoi m-am gândit că nu are sens să le păstrez pe toate. De ce aș face-o. Da, de multe ori mi-am jurat că o să uit, dar, unele lucruri nu sunt de uitat, sunt lecții, morale dar și memorări necesare prin timp pentru a ne aminti să facem alegeri corecte. Nu am să șterg cu buretele trecutului, dar nici n-o să-l las să mă domine, am să lupt pentru viitor cu o nouă atitudine. Azi am hotărât să preiau viața în mâini și cu capul sus!

Vreau să primesc de la timp, de la natură și ziua de azi și de mâine totul și la cote maxime. Vreau să caut în mine varianta cea mai bună. Vreau să spun lucrurilor pe nume, și să fiu cu un pas mai sus asupra problemelor și eșecurilor. Vreau să privesc viața ca pe un dar divin care merită apreciat. Vreau să fiu eliberată de toate greutățile ce uneori noi ni le închipui, vreau să aleg ceea ce-mi produce fericirea și vreau să cultiv în mine doar dorința de a ajuta și a primi bunătatea din oamenii ce mă înconjoară.

Vreau o 9 atitudine, chiar dacă cineva m-a supărat nespus de tare poate fără să își dea seama, vreau să învăț să-l iert fără a-mi intoxica sufletul. Vreau să încerc să cred că unii oameni nu-și dau seama cât de mult pot răni fie și printr-un simplu cuvânt spus la mânie. Vreau să dau furia mea de copil nelăudat și să-mi pot înțelege mama. Nu mai vrea ca mânia și gândurile grele să-mi pună clișeul unei tulburări sufletești. Nu mai vreau abandon.

Vreau necuprinsul cerului și căldura soarelui, vreau libertatea păsărilor și unicitatea fluturilor, vreau mireasma florilor și gingășia ghioceilor, vreau puterea anotimpurilor și tăria munților, vreau dăruirea pomilor și susurul apelor. Vreau a viață!

Vreau ca 9 mea atitudine să-mi provoace bucurii, chiar și de scurtă durată, nu mă mai pot împăca cu indiferența și vreau pe zi ce trece timp petrecut util. Vreau adevăr. Cu vârsta nu mai pot trece cu vederea anumite lucruri, iar unii nu mai pot să se scuze că sunt mică, necoaptă, neexperimentată în ale vieții. Și am obosit. Dar rezist…..

Astăzi întorc câteva pagini, mai arunc unele file ale vieții, mai șterg niște lacrimi de mult uitate, las în urmă totul și privesc cu încredere spre viitor. Pentru că merit. Și știu că vor apărea alte dezamăgiri, alte fapte, alte persoane….alte reproșuri, alte nemulțumiri și alte ofturi, dar până la urmă, aceste crâmpeie de suflet îmi aparțin, asta mă face și mai puternică, asta m-a făcut să devin persoana care sunt astăzi. Cea care scrie vorbe de suflet pentru suflete…….

f

Sursa foto: pinterest.com

6 gânduri despre „Astăzi am o 9 Atitudine!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s