Ce știm noi?

Ce ştim noi despre alţii? Doar ce vedem noi cu ochiul liber dar și acela e umbrit de ceața emoțiilor ascunse. Ce știm noi despre oameni? Doar ce ne-arată ei. Frânturi. Suspine. Regrete. Furii. Iubiri. Dezamăgiri. Momente. În tăcerile lor nu putem pătrunde. În sufletul lor nu ne putem băga. În inima unora nu poți planta nimic fără voia lor. Nu putem șterge plasa suferințelor cu presiune. Nu putem umple golul necunoșterii cu presupuneri. Nu putem da acolo unde nu izvorăște nimic. Doar așteptarea e leacul.

Ce știm noi? Atunci când cineva plânge nu cunoaștem decât să criticăm emoția. Atunci când cineva plutește în ape triste, știm doar să ne îngustăm privirea a reproș. Atunci când cineva râde, ignorăm sau mai rău ne plângem de propria necumpătare a lipsei unei bucurii. Și ce învățăm noi oare din asta? Știm doar să închidem ochii a indiferență.

Ce știm noi despre seceta emoțiilor? Ce știm noi despre furtunile ce zac în ochii lui, a ei, a multora? Ce știm noi de prăpastiile în care se adâncește sufletul? Ce știm noi despre tremurul din voce și pierderea bucată cu bucată a spiritului și voinței? Mda, oare am știut vreodată ceva? Alegem înstrăinarea, apatia și înverșunarea de a fi acolo când cineva are nevoie cu adevărat.

E greu să fii, dar să fii om e incă mai greu. Bănuiesc că fiecare poartă-n suflet câte o cruce şi că fiecare este un rezumat al sufletului celorlalţi. Cine o ști?

vintage blog

Sursa foto: pinterest.com

12 gânduri despre „Ce știm noi?”

  1. Felicitari pentru articol! E emotionant. Intr-adevar, sa fi om e foarte greu, si asta o spune cineva care adeseori s-a confruntat cu ignoranta trecatorilor atunci cand am avut nevoie de ajutor pe strada. A fi om e greu, dar devine minunat atunci cand tot ceea ce iti doresti de la viata este sa daruiesti, sa spui „multumesc” si „iarta-ma”, sa fii recunoscator pentru ceea ce ai. Atunci crucea pe care o ai de dus devine usoara, pentru ca stii ca nu esti singur. Desi multa lume pare a fi uitat de simplitate, eu personal continui sa sper ca va veni momentul trezirii din apatie. Atatia oameni au nevoie de o imbratisare, de o mangaiere, de un gand frumos. Sa ai o zi minunata! :*

    Apreciat de 2 persoane

  2. Eu cred că nici nu ar fi de dorit sa stim profunzimea gandurilor, energiilor și trăirilor lumii..
    Ce-ar fi sa intri intr-un autobuz, tren, supermarket si să simti in adancimea minții tale toate trairile celor din jurul tau deodată.. pur si simplu ai pica jos de epuizare psihică, nu ??

    Ori ce-ar fi ca pentru cateva minute sa ai acces la tainele ascunse ale viitorului, pur si simplu s-ar prăbușiri totul in jurul tău, nu este permis, nu e logic.. Creatorul a știut mai bine de ce..
    Nu trebuie să trăim cu DE CE-urile astea.. E treaba lor, însă dacă cineva e preocupat de cercul tău particular, atunci tu sti mai bine ce ai de facut, și viceversa..

    Ai Grijă de Tine și de energia ta, restul fiecare la randul lor.. Nu o sa fim cababili vre-o data sa rezolvăm toate problemele lumii, nici să ne bucuram de toate bucuriile..

    Seară Frumoasă !!!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu