Azi dăruiesc o Carte!

Spre surprinderea mea, astăzi am aflat că pe lângă Ziua îndrăgostiţilor, mai are loc o sărbătoare ZIUA INTERNAŢIONALĂ A DĂRUIRII DE CĂRŢI – International Book Giving Day. După mine o inițiativă de milioane. O zi în care am putea dărui multora din pasiunea noastră pentru carte, pentru tărâmul misterios al poveștilor întâlnite printre file….

But still being forever disappointed because your bookshelves will never be pristinely stocked. Is it so much to ask to want a library that looks like it’s from a movie? | 23 Irrational Fears All Book Lovers Have

Ideea acestei zile a venit din impulsul de a trezi dragostea pentru cărţi în rândul celor tineri, mai ales a copiilor. Apărut iniţial în Marea Britanie, obiceiul de a dărui cărţi tinerilor, pe 14 februarie, a făcut înconjurul lumii. Sunt organizate în acest scop numeroase centre de colectare unde, donatori şi primitori, toţi iubitori ai cărţilor, se-ntâlnesc şi discută despre pasiunea lor comună.
Alţii se îndreaptă spre biblioteci, şcoli, centre de caritate unde cărţile vor fi primite cu bucurie, alții pur și simplu merg în parcuri unde câte cineva lasă o carte pentru un suflet dornic să o ia acasă, în numele tuturor înfocaților de lectură. Peste hotare este foarte obişnuit, de asemenea, în această Zi Internaţională a Cărţii Dăruite, să fie „uitate” volume în staţiile de metrou sau cafenele.
Astăzi este ziua o zi specială în care dragostea pentru cărţi trebuie împărtăşită, susțin chiar că am putea face din asta o tradiție cunoscută și în România, Moldova și alte țări. O inițiativă binevenită pentru cei care iubesc frumosul prin intermediul unei cărți și care vor să deseneze un zâmbet pe un chip necunoscut înmânându-i o carte, acum aveți un motiv în plus. Deoarece cu siguranță fiecare din noi are acasă cărţi deja citite şi răscitite, mutate de o sută de ori și ignorate la propriu pe rafturi. Îndemn să le donăm celor dornici de lectură, celor care manifestă interes pentru ele: prietenilor și cunoștințelor, la grădiniţe sau școli. Poate pentru tine este doar o carte veche, însă pentru cineva este o poveste nouă, încă nedescoperită. Aici ajung la citatul des folosit de mine: „dar din dar se face rai”, în cinstea acestei Zile mulțumesc celor de la care am primit cărți, le mulțumesc în avans celor care îmi vor mai dărui și încercați să dăruiți din bucuria lecturii cât mai frecvent, ca această sărbătoare să poată continua. În fiecare zi. Ca şi dragostea pentru oameni.

PS: Vă provoc, de asemenea, să dăruiţi în această zi, pe lângă inimioare și ciocolate, măcar o carte….

Fire & Ice Book Series ~ "When you discover your Gift, you discover your destiny." ~ A book series by teen author Erin Forbes Find out more on www.fireandicebookseries.com

Sursa foto: pinterest.com

7 gânduri despre „Azi dăruiesc o Carte!”

Lasă un comentariu