Citind-o pe Alina Cosma. Cartea „O singură minune”!

Poveștile și iubirile autoarei Alina Cosma m-au răscolit în întregime. Cu fiecare carte pășesc într-un tărâm al emoției pure, de dragoste în plină înflorire care are puterea de a transforma orice într-o variantă mult mai bună. Orice act de iubire are darul de a înrădăcina în inima cititorului o plasmă a contopirii divine cu senzația plenitudinii prin credință, speranță și predestinare, semnalând nașterea minunii prin iubire veșnică. Astfel de poveste vă va întâmpina și în cartea „O singură minune”, calmul, feeria, dar și tristețea vor creiona un ansamblu a unei istorisiri încântătoare pe care am trăit-o intens alături de protagoniști.

Dan Alexandru Maria, un bărbat greu de abordat, ajunge să se îndrăgostească de tânăra Alexandra Maria Dan, o fiinţă mult prea sensibilă pentru lumea în care trăieşte. Amintiri adânc întipărite, gingăşie, sensibilitate, o dragoste profundă, care depăşeşte bariere, piedici şi chiar moartea, este tot ce îi uneşte.
Dar ce va face Dan pentru a-şi salva soţia pe care o adoră, ca fiica lor să-şi cunoască mama?
Vieţile celor care îi înconjoară se vor schimba pentru totdeauna, iar singura minune pe care o recunoaşte Dan în viaţa sa îi va oferi un dar pentru veşnicie.

„O singură minune” este o poveste de viaţă, de dragoste, speranţă şi credinţă. Tot ceea ce pare o simplă coincidenţă face parte dintr-un plan divin. Nimic nu rămâne la voia întâmplării!

O avem ca eroină principală pe Dan Alexandra Maria, o arhitectă talentată, însă modestă și timidă ceea ce o face neobservată într-o lume a afacerilor unde bărbați conduc. Până în ziua când se face remarcată prezentându-și un proiect în lucru, acest fapt îi atrage atenția lui Maria Dan Alexandru, șefu cel mare, iar după ceva vreme este chemată în Riad, acolo unde lucrează și el. Iar de aici….

„După câteva minute de așteptare ușa se deschise și își făcu apariția o tânără cu păr șaten, căzându-i într-o cascadă de bucle, evidențiindu-i ochii albaștri. Îmbrăcămintea îi era modestă, un costum vișiniu...”

„Ea îl privi. Nu îl mai văzuse până atunci în companie. Era un bărbat trecut de treizeci de ani, brunet, cu ochi căprui, cu trăsături frumoase, dar cu mimică inexpresivă.

     Romanul „O singură minune” aduce la un loc destinele a două suflete ce vor avea același dans al iubirii, un el și o ea care vor experimenta stări fel de fel, vor trăi intens dar și vor ajunge în pragul suferințelor. După cum am menționat mai sus carismaticul Dan are nevoie de un arhitect bun, iar gândul îl poartă la ea, astfel înaintează oferta iar Alexandra va pleca în Arabia Saudită, dar și în brațele unei provocări ce o va scoate din zona de confort. Legătura dintre cei doi evoluează treptat, fără forțări și pasiuni nestăvilite, totul se declară matur și asumat dintre cei doi. Însă declinul e cel profesional, dacă tânăra noastră era invizibilă acolo în România, aici unde ajunge este privită sau cu insistență sau cu dispreț, Alexandra descoperă o lume total diferită de cea în care a trăit. Aici pare chiar imposibil să arate cunoștințele sale iar acest fapt o face să nutrească dorința de a se întoarce acasă. Dan nu o lasă singură, o susține și o încurajează să rămână în Riad, să nu renunțe la ceea ce face, și mai mult de atât se ajunge la o logodnă pe tărâmuri străine. Fiind totuși nevoită să se întoarcă în România pentru a pune la punct cele necesare pentru nuntă.

„Într-o zi când nu mă așteptam ca Dumnezeu să mai existe pentru mine ,…, a apărut în viața mea o ființă frumoasă, inteligentă și atât de sensibilă. Nu am crezut că este adevărată, dar sufletul ei m-a făcut să redescopăr bucuria de a trăi.”

Cum de prea mult bine, sau dintr-un impuls nefiresc apele se pot tulbura, relația celor doi se clatină… aș zice dintr-o copilărie, sau lipsă de maturitate, iar ispita nu este departe, ci chiar mai aproape decât te închipui, iar în cazul Alexandrei e chiar în chipul surorii sale. Aceasta își dorește cu orice preț să îi despartă și aproape îi reușește dacă nu ar fi fost accidentul. Acest nefericit act îi aduce din nou împreună și parcă mai pregătiți să înfrunte lucruri, parcă mai toleranți, parcă mai înțelegători. Până când tânărul cuplu întâlnesc problema vitală, lipsa unui copil. Certurile, jumătățile de măsură, nopțile în lacrimi și frustrările ascunse crează o nouă prăpastie. După investigații multiple totuși marea minune apare ca o nouă șansă a sorții. Alexandra rămâne însărcinată. Însă căile vieții sunt nesiguri și pășim ca pe nisip mișcător, iar eroii noștri după o bucurie întâlnesc o durere, după un zâmbet o lacrimă, după o rugă divină- moartea. Îmbolnăvirea Alexandrei îl face pe Dan mai slab, mai temător, mai lipsit de vlaga sufletească astfel își urmează calea inimii prin rugăciune, iar acest fapt o ține în viață pe marea sa minune pentru ca copila lor să o poată ține minte. Ruga lui a fost auzită… însă pierderea e tot mai mare.

Cartea „O singură minune” este superbă și de o stare molcomă a binelui, oferindu-ne o lecție de viață, de împăcare, de prețuire. Este despre puterea credinței care găsește căi pentru a înnobila și cele mai triste suflete, este o poveste diafană. O carte frumoasă de la început și până la sfârșit. Aici vom conștientiza forța dragostei, care nu stă numai în iubire zi de zi, dar și durerile cumplite pe care le simțim atunci când pierdem jumătatea, este despre veninul dar și leacul abandonului cât și depășirii tragediei prin dedicație pură acelei ce i-ai jurat credință și protecție, celei căreia i-ai promis veșnicia prin copila ce nu a purtat nici o vină. Dar care a trăit cu amintirea nemuritoare a adorației față de mama sa!

– Dumneavostră ați spus că ați văzut minuni în meseria dumneavoastră. Eu am văzut o singură minune, pe ea!”

6 gânduri despre „Citind-o pe Alina Cosma. Cartea „O singură minune”!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s