Nu există nimic urât la om …

Azi este despre frumusețe, cea pe care o vedem și pe care o ignorăm, pe cea care o ascundem și pe cea care nu o punem în evidență. E despre omul frumos la chip și la suflet, omul desăvârșit prin priviri și din ochi, omul perfect imperfect dar ideal.

Și nu putem nega că fiecare om e frumos în felul lui, fiecare are trăsături unice, caracteristici și aptitudini diverse, care-l deosebește pe individ de restul lumii, și nu există nimic urât la om …

Simplitatea e frumoasă și naturalețea la fel, iar noi, oamenii trebuie să înțelegem că nu există perfecțiune, există doar perfecțiunea din spatele imperfecțiunii, care poate fi văzută doar prin ochii celui ce privește dincolo de aparențe. Cert este că oamenii cei mai frumoși sunt cei pe care-i  iubim și în pofida tuturor defectelor pe care le pot avea, ei sunt perfecți în ochii noștri, iar ce credem că nu ne convine de fapt sunt așteptările noastre, nu ”urâtul” din alții.

Nu există nimic urât la om …Trebuie privit cu multă atenţie; mai ales expresia, trăsăturile fine ce ne definesc și ne fac speciali, acele curburi care spun totul, celea care  deschid calea către sufletul pitit în ungherele cele mai tainice ale fiinţei; cu alte cuvinte, cred în frumusețea cea care vine dinăuntru, ca dintr-un izvor nesecat; cred în frumusețea sufletului, pentru că ea este cea care contează cu adevărat. Cred că dacă căutăm bine în om, îl găsim, cred că dacă vom valorifica frumusețea în omenire ea va prinde viață în ochii noștri și în imaginație. Vom fi una cu frumosul, divinul și creația.

Ceea ce pare „urât’, este de fapt mai frumos decât vrem noi să credem, este acea latură de retras, de tăinuit, de ascuns în ochii iscoditori ai lumii. Și ce poate fi mai frumos decât un surâs sincer, o mirare firească, un suspin melancolic, o clipire furişată în spatele unei emoții puternice, o uşoară încruntare, o privire concentrată, o aprobare din priviri, și o direcție a capului, aceastea în ansamblu pot dezvălui tot atâtea începuturi și sfârșituri ce dăinuie în stările sufleteşti, cât nu ai putea cuprinde cu mintea.

Și nu încerca să cauți cu lumânarea inexpresivul, răul, durul și urâtul, fii mai deschis la mine, privește dincolo de orizonturi, de ceea ce-ți oferă limita ta de viață, fii precum pictorul și pasărea, fii precum poetul și zarea, fii precum iubirea și nemurirea.

Cred, cu tărie, că pe acest pământ plin de chipuri care mai de care, nu există om perfect, nu există om frumos sau om urât și nu există nicio clasificare de acest gen; nu există părți ale perfectului și imperfectului, există oameni diferiți dar speciali, care merită iubiți și apreciați la justa lor valoare. Oameni dați de la natură pentru a înfrumuseța viața atât a lor cât și a celorlalți.

Nu uitați, la finalul unei zile, nu vă veți aminti de omul cu cel mai frumos chip, ci de omul cu cel mai frumos suflet, cel care a impresionat cu claritatea zâmbetului din priviri, cel care a uimit prin modestie, calmitate și dăruire sufletească, iar frumusețea exterioară o însemna multe „chestii”, dar e trecătoare, cu toții o știm, și până la urmă nu semnifică nimic, dacă nu e completată de cea interioară…

music is considered as one of the greatest tools in the management of mental health disorders such as bipolar mood swings and depression. I have been using music as therapy for quite some time now. Here, I share my favourite music, which has helped me relax and cope with a stressful day

Sursa foto: pinterest.com

2 gânduri despre „Nu există nimic urât la om …”

    1. Eu sunt in căutarea sufletelor frumoase și prefer să văd bine, da -este și partea rea a lucrurilor dar nu aș vrea să pun punctul aici , ideea ceea – ce atragi aceea ți se întâmplă! O zi frumoasă înconjurată de oameni frumoși la suflet și la chip !

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s