Citind-o pe Lexi B. Newman. Cartea „Karamel”

Lexi. B. Newman este o autoare contemporană foarte talentată care are la activ mai multe romane scrise, unele chiar în colaborare cu Davine M. Vesco, care s-au bucurat de succes în rândurile cititorilor din România. 

Cartea Karamel a ajuns la mine după o recomandare, și cu siguranță această poveste găsită aici a reușit ceva ce nu a mai reușit o carte de ceva vreme, să mă relaxeze dar și să mă incite. Să îmi câștige interesul în așa fel încât să nu o pot lăsa din mână. Să mă încânte prin acțiune juvenilă, și să mă țină în alertă tot timpul, m-a făcut să râd pe înfundate prin casă întorcând privirea familiei.

Imagini pentru karamelCartea este o lectură mai mult decât plăcută, este una ușoară, dar complexă, care mi-a trezit constant simțurile, deoarece ve-ți găsi aici arome de caramel și dorințe neîmblânzite de a cuceri, de a poseda, de a pluti pe nisipuri fierbinți. 

Dar să încep cu începutul, îl avem ca personaj principal pe James Day, fost agent la divizia Narcotice care în urma unei greșeli ajunge unde se gândea mai puțin, în Detroit, acolo unde polițiștii mănâncă doar gogoși după părerea lui și mai nu fac nimic, iar el nu e așa. Totul i se întoarce la multe grade atunci când primește o nouă misiune, și ce mai misiune; o blondă caramel cu porniri rebele și cu un dosar la poliție de-i întrece pe toți, și tocmai el e țapul de a o scoate dintr-o casă de corecție pentru a o pune pe „drumul cel bun”. Mda.

Din momentul în care Kitty pășește sau mai bine zis se prăbușește în viata lui, James ajunge să facă lucruri pe care nu și le-ar fi imaginat niciodată, lucruri care îl conduc cât mai aproape de marginea prăpastiei, cât mai departe de realizarea lui în carieră, însă constată la un moment că nu-i mai pasă. Riscă mai tot pentru a o ajuta pe mica adolescentă plină de figuri să înțeleagă un lucru- el nu o va lăsa la ananghie cum au făcut-o ceilalți, și i-o demonstrează nu o dată. În ciuda situațiilor tensionate, dar și încărcate de o atracție izbitoare între ei, pisicuța se mai îmblânzește, iar asta o cam dă peste cap.  Însă cum nu totul poate fi aliniat perfect, iar trecutul te bântuie în momentul cel mai nepotrivit, astfel și Kitty este nevoită să-și înfrunte temerile și mai ales pe cel care a pus-o să fie o adolecentă încurcată în niște jocuri periculoase. Iar asta amenință relația sa cu James, dar și cu noua figură paternă. 

Se pune din nou în pericol, încearcă din toate forțele să rupă firul de legătură cu cel care a primit-o în casa lui atunci când avea cea mai mare nevoie, dar și s-a folosit de ea în cele mai meschine moduri, a câștigat datorită ei, a pariat totul sau nimic fără remușcări, chiar și în ultima bătălie. Cum va decurge scenariul în care s-a băgat singură Kitty urmează să vedeți, cert e că totul ia amploare, sentimentele, dorința de protecție, vulnerabilitatea, relația cu tatăl vitreg, recunoașterea tatălui biologic, iubirea sa față de James, totul se perindă într-o poveste cu gust de dulce, cu miros suav de caramel și nu numai. Iubire. Pasiune. Și o acțiune năucitoare, asta ve-ți găsi aici.

Dacă vreți să citiți o carte bună, ușor de parcurs, care să vă țină cu sufletul la gură, care să vă pună pe jar și care sa vă scoată câte un hohot de râs pe neașteptate, vă recomand cu drag „Karamel” !

Book, Read, Study, Cookie, Macaroon, Sweets, PastrySursa foto: pixabay.com

Lasă un comentariu