Citind-o pe Alexa Drăgan. Cartea „Contract marital”

 Alexa Drăgan într-un interviu acordat soarecedebiblioteca1.blogspot.com menționează despre sine: „lucrez la o firmă de securitate numită Securitas. Lucrez ca dispecer centru de alarme, este meseria ce o practic de exact șapte ani. Am 29 de ani și nu, nu sunt căsătorită. Să zicem că nu am avut mult succes în acest „domeniu”, de aceea și eram reticentă în a scrie o poveste de dragoste. Am câteva prietene, ce le ador și ce pot spune e că sunt o norocoasă având dragostea lor. Ele sunt surorile mele de suflet. Am două surori, eu fiind cea mijlocie(acesta este singurul detaliu ce nu apare în prolog). Cea mare este căsătorită, la fel și cea mică. Eu  locuiesc cu bunica și cu una din prietenele mele. Îmi doresc o familie, copiii, o fetiță exact ca Miruna. Îți mai dau un spoiler: personajul meu Miruna este în totalitate nepoțica mea Miruna. I-am folosit și numele și descrierea. Fiecare trăsătură a sa, contur, este despre ea, rațiunea mea de a trăi. A trebuit să lupt pentru multe, lupt în continuare. Nu am avut un trecut privilegiat, dar am avut ceva ce nu mulți oameni au: dragostea familiei mele și a prietenelor mele, ce și ele fac parte din familie. Aceste minunate ființe ce am norocul să facă parte din viața mea sunt comoara mea și mereu le voi prețui. Cititul este cel mai mare hobby al meu. Scrisul nu îl pot adăuga la această categorie, căci am depășit de mult etapa aceasta, acum este un stil de viață. Ador să văd filme, mai ales cele fantasy. Ador să călătoresc, deși nu o prea fac, dar merg oriunde cu ajutorul cărților.”

Am descoperit scrierile autoarei din pură întâmplare, ce-i drept că m-a tentat enorm povestea în urma acestor coperți din volumele „Contract marital”, chiar am rămas cu vaga senzație că va fi ceva incendiar. Nu m-am înșelat…

Ce vă pot spune despre această carte? Multe….. În primul rând, coperta incită la maxim, stârnește imaginația cititorului într-o manieră provocatoare. Apoi, o dată intrat între paginile acestui minunat roman vei avea parte de emoții fel de fel, de la consternare la păreri de rău, de la bucurii la focul pasiunii, și ce e cel mai plăcut, e că personajele te incită, te fac să derulezi trăirile lor concomitent, te fac să simți povestea, te fac să o scoți în evidență.

O scurtă descriere a cărții: O avem ca eroină principală pe Anastasia Dima, o femeie de 28 de ani, o tânără care s-a maturizat precoce din nevoia de a lupta cu greul vieții, și-a dobândit cu greu stabilitatea la zi în ciuda tuturor pierderilor, a neajunsurilor și a traumelor ce au marcat-o în cele mai întunecate colțuri ale sufletului și minții. De fiecare dată reușește să se ridice și să lupte în continuare, însă oare de această dată va reuși?, oare va supraviețui provocării de a fi soția lui Damian Alexander – un bărbat de 32 de ani, frumos, bogat, playboy notoriu, care pare că le are pe toate, dar aparențele înșală.

“Este mult mai tânăr decât îmi imaginasem, și Doamne, cât de superb este! Nu știu cum de nu am început să salivez până acum. Are un mers de felină, de zici că se duce să-și atace prada, este înalt ( exact cum îmi place), brunet, și hmmmm ce ochi. Ochi verzi spre gri. Ce pot să zic, este un bărbat după care orice femeie ar saliva, de ce nu și eu???”

Damian își dorește o căsătorie de conveniență, pentru a scăpa de procesul intentat de foștii săi socrii, pentru custodia fiicei sale Miruna, un minion de care Ana se îndrăgostește instat o dată ce îi ia apărarea în fața mămicii care a lovit-o chiar în fața școlii… Uimitor este faptul că Ana acceptă. Cu anumite condiții, bineînțeles! … astfel Anastasiei i se schimbă viața radical, când i se oferă un Contract Marital. Pe lângă emoțiile ce cresc zi de zi, trecutul o bântuie pe tânăra noastră, o fac să retrăiască iar și iar ororile unui abuz greu de definit. Cea mai cumplită experiență prin care poate trece o femeie. Trebuie să fii cu adevărat puternică pentru a face față la așa ceva! Mai ales că agresorul nu a fost niciodată prins…

Ce se va întâmpla când sentimentele își vor face loc în relația lor? Vor rămâne împreună când va expira contractul sau se vor despărți? Cum va reacționa Damian la vestea de a fi tătic? …urmează să aflați, pot doar să spun că situația se schimbă dramatic pentru cei doi, iar alegerile pe care le fac sunt ca pietre de moară.

Lectură plăcută vouă….

Critici literare:

  • ” O poveste emoționantă, apropiată realității în care trăim… care ne transpune în pielea personajelor cu atâta forță, încât simțim fiecare emoție trăită de personaje. Felicitări. Abia aștept continuarea!” — Lili Matache
  • ”Felicitări pentru această poveste minunată. O citesc de azi-noapte într-una și mi-a plăcut atât de mult! Am mai citit și alte cărți pe această temă, dar aceasta a fost cea mai frumoasă de până acum. Te rog să o continui cât mai repede.” — Alexandru Daiana

This golden hour sweetheart session in the mountains of Kananaskis Country will take your breath away with stunning mountaintop views and a bold red dress.

Sursa foto: pinterest.com

Un gând despre „Citind-o pe Alexa Drăgan. Cartea „Contract marital””

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s