Citind-o pe Viorica Lupu. Cartea „Dama unui interlop”

Victoria Lupu este o autoare nouă pentru mine, chiar sunt mulțumită pentru inspirația de ai citi cartea, am zâmbit și chiar am fost degajată o zi din weekwnd-ul meu. Pentru asta un mare mulțumesc autoarei.

Cartea a fost una pe gustul meu, incitantă, plină de o acțiune ce m-a ținut în priza literară cât și condimentată consistent cu aventură și iubire interlopă. Poate e una din puținele cărți care a cuprins tot într-un număr restrâns de pagini și care după placul meu a fost suficient. Nici mai mult, nici mai puțin, dar de o plăcere aparte!

Dama unui interlop - Viorica Lupu

Deci, să încep cu începutul; o avem ca eroină principală pe Adet, o ea care după o copilărie grea, cu neajunsuri și plină de suferință, alături de o mamă alcoolică și absentă, se maturizează precoce din nevoia de a avea grijă de cei doi frați ai săi; este împinsă în cercurile vicioase, unde de la 14 ani vinde droguri, dispune de curaj dar și de o minte strălucită, asta salvând-o de la multe încucături. Ironia sorții o face să fie prinsă în timp ce transportă marfa la un client și, ca să nu ajungă la închisoare, este nevoită să-i ajute pe polițiști pentru a-l prinde pe cel mai mai mare interlop din Londra.

Polițiștii împreună cu ea încheagă un plan bine pus la punct, dar totuși risculile cresc cu fiece zi. Infiltrată în casa lui Damian, ca escortă, tânăra trebuie să găsească dovezi incriminatorii care să-l pună pe interlop în spatele gratiilor pentru o condamnare pe viață. Din acest moment, lucrurile se complică la greu, emoțiile sunt puse la încercare, negările sunt la ordinea zilei iar acțiunea nu ne dă nici o cilpă de răgaz. În toată schema poliției se infiltrează dragostea, temerile și un copil în plină formare. Răsturnările de situații, personajele pestrițe și, mai ales, periculoase, setea de răzbunare, ambiția unei femei refuzate, dorința nestăpânită de putere o plasează pe Adet în fruntea celei mai mari rețele a traficului de droguri. O femeie plină de înțelpciuni viclene, cu o minte brici care vede aproape moartea cu ochii, doar ea cunoaște decăderea, dar și usturimea/ prețul succesului; încalcă reguli și principii, trădează și este trădată și nu se oprește aici, insistă la mai mult, fără scrupule, cu greu scapă din ghiara morții și luptă pentru cei a ei chiar și cu prețul unei vieți. La final, cercul se închide și destinul îi întărește familia, însă plata pentru tot este moartea, acest aspect făcând-o petic pentru interlopul ei. Este Adet o eroină a răului sau a binelui vă îndemn să aflați singuri. Cu siguranță v-am stârnit interesul cărții, în special cine este, de fapt, dama unui interlop?!

Wonder whether you're in love or in lust? Whether your obsession about someone is a sign of love or addiction? Whether you're staying in a troubled relationship because you're addicted or in love? It's complicated, and lust and love and addiction don't always exclude one another. Endless analyzing doesn't help or change our feelings, because we're often driven by forces outside our conscious awareness.

Sursa foto: pinterest.com

Un gând despre „Citind-o pe Viorica Lupu. Cartea „Dama unui interlop””

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s