Citindu-l pe Postolache Costel. Cartea „Super-eroinele basmului Românesc”!

Astăzi e zi de poveste, și ca esență și ca conținut. Pe lângă faptul că e Ziua copiilor e și o zi în plus să ne amintim de basmul românesc. Iar ca totul să fie complet ne-am delectat cu cartea „Super-eroinele basmului românesc”, o carte care ne amintește despre Feți Frumoși și Zâne măiestre, despre balauri cu șapte capete și Mume a pădurii.

Astăzi ca părinte am avut sarcina de a anima ziua, de a povesti poveștile populare românești într-o manieră proprie, de a evada în timp și spațiu și de a-mi aminti copilăria și basmele ce mi-au trasat o amintire plăcută acolo peste ani. Și spuneți-mi voi, ce copii nu adoră povestea, sau super-eroi și super-eroinele, a mea fetiță ba se vede Elsa, ba fata moșneagului, muncitoare și sârguincioasă, ba ca Ileana Cosânzeana sau mai nou Rapunzel, ce copil nu se identifică cu diverse personaje și își imaginează că sunt în ipostaza lor, că fac anumite fapte mărețe. Cred că toți!

Chiar dacă desenele au evoluat și pe parcursului anilor poveștile/basmele au căpătat o nouă aură, noi rămânem fideli basmelor populare, cele care mi-au alinat și mie nopțile și pe cele care cu mândrie le povestesc din nou și din nou copiilor mei. Cartea Super-eroinele basmului românesc”, ne descrie eroinele noastre autentice, din România! Cele de care a știut și bunica și mămica. Și știu și eu… Cum știam din fragedă copilărie despre „Sarea în bucate”, „Fata babei și fata moșneagului”, despre „Ileana Cosânzeana” și „Fata Făt- Frumos”, și de asemenea și despre Muma Pădurii și Zâna Zânelor, toate acestea menționate ne-au fost ghid în marea aventură a unor peisaje de vis, acolo unde copii pot explora și răspunde la întrebări prin feeria povestită. Războinice sau nu, amazoane sau diafane, ele sunt niște super-eroine demne de toată atenţia. Iar citirea ne-a oferit o oază de descoperire, de relaxare și explorare a frumuseţii fără egal, a modestiei și compasiunii, și toate împletite cu isteţime și curaj.

Cartea de faţă propune atât relatarea pe scurt a celor mai superbe basme românești, cum și ne antrenează într-o activitate instructiv-educativă, întrebări- răspunsuri, cât și pagini frumos conturate pentru ca copii să poate colora cu dibăcie pasaje din fiecare poveste în parte. Copiii pot să le recunoască,  să le povestească într-o manieră proprie, să le suplinească cum le vede propria imaginație, să le vocifereze prin jocuri personale, să le coloreze și să interacţioneze cu ele. Această carte o văd ca un ghid perfect pentru cei care nu sunt familiarizați suficient cu basmul românesc, cartea propunând un ajutor benefic pentru părinţi sau educatori în a instrui copii și de a le reda mitologia și lumea basmului românesc. Adulții având sarcina să inițieze copiii în latura noatreă tradițională unică și deosebită aș zice eu, alăturându-ne super-eroinelor noastre, adesea pe nedrept uitate.

Recomandăm cu drag cărțulia, iar pe lângă„Super-eroinele basmului Românesc”  înaintăm cu plăcere pe tărâmurile „Super-eroilor Basmului Românesc”! 

Cartea puteți să o achiziționați, Aici!

Sursa foto: pinterest.com

3 gânduri despre „Citindu-l pe Postolache Costel. Cartea „Super-eroinele basmului Românesc”!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s