Citind-o pe Anna G. Arond. Cartea „Doar tu m-ai iubit. V-1”

Înainte de anul nou biblioteca mea s-a mărit cu o nouă carte a unei autoare contemporane, astfel după cum intuiți romanul acesteia „Doar tu m-ai iubit” a fost primul pe lista anului 2022. Fiind o carte ce m-a „ars” la suflet pot doar să spun că aștept cu nerăbdare volumul doi în nevoia de a așeza piesele acolo unde trebuie, de a oferi pace unor suflete și de a da pe merit celor ce s-au făcut neplăcuți pe parcursul lecturii.

Romanul „Doar tu m-ai iubit”, publicat la Editura Mybestseller va ajunge într-un punct în care vei realiza că subiectul nu-ți este străin, că te regăsești sau te va face să înțelegi că în viață nu e totul miere. Aici printre pagini vor curge lacrimi, se vor auzi suspine și glasul înnăbușit a unei tinere ce nu a făcut pace cu trecutul.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, carte şi text care spune „ANNAG AROND Doar tit m-ai iubit VOLUMUL1 MyB MyBestseller 2021”

Mulți dintre noi ajungem să purtăm după noi un bagaj din trecut, unul care se suplinește pe parcursul anilor cu diferite emoții, de la frici necontrolate la cuvinte nefinisate ce ne răscolesc, bagaj ce ne îngreunează zilele și ne face să șchiopătăm la orice hop, la orice provocare venită de nicăieri. Mulți dintre noi duc grele umbre ale unor situații ce nu au fost cu finalitate ce trag în jos conștiința, dar și dorința noastră de a ne reface ca după o arsură ce a lăsat o cicatrice adâncă. Pe această notă se începe și cartea autoarei Anna G. Arond, pe muzica de vioară a unui începător ce încă are multe de învățat.

Cartea „Doar tu m-ai iubit” e povestea unei tinere ce e cu picioarele în două bărci, astfel plutind prin viață clătinându-se fără a avea un punct de sprijin, până apare el. Dar să încep cu începutul, Melisa ni se prezintă ca personajul principal, o femeie ce își poartă angoasele ca o haină de doliu în memoria unei foste iubiri neîmplinite, își duce frustrările ca pe niște bijuterii deterioarate iar fricile ca pe niște eșarfe ce îi sugrumă puterile de a mai înainta spre un viitor împlinit. Așa zi de zi aceasta își duce traiul, fugind de ce-a fost și totuși e mai firavă psihologic decât se așteaptă. Într-o astfel de dispoziție de dezbinare emoțională o prinde într-o ședință în cabinetul său doctorul Kevin Hans, un psihoterapeut din Buenos Aires.

Kevin fiind un terapeut mai libertin o ademenește pe Melisa într-o direcție în care aceasta nu e obișnuită, deoarece după alte ședințe ale altor psihologi nu mai apare; aceasta realizează că el îi poate fi o ancoră, dar și o voce ce-i poate spune lucrurile pe nume, dur dar cât se poate de corect. Astfel se prinde de el, se explorează însă păstrează acea doză de distanță chiar dacă chimia este destul de evidentă. Explicația e una, glasurile din trecut strigă, traumele provocate de toți bărbați ce s-au perindat prin viața Melisei au făcut-o împărțită pe bucăți începând chiar de la tatăl ei și terminând cu cel căruia i-a predat toate visele și aspirațiile la un viitor comun.

Kevin se transformă în acea persoană în care poți avea încredere, un bărbat care apare la momentul oportun și care e prezent, în comparație cu toți ceilalți care i-au lăsat un gust amar Melisei. Și totuși ca într-un joc al karmei bărbații cei din trecut răsar în cel mai inoportum moment și anume când tânăra noastră e cea mai vulnerabilă parcă marcându-și teritoriu, revendicându-și un loc de mult răcit. Soarta e mare hoață, când îți fură dragostea când liniștea abia obținută cu multă trudă.

Astfel, fosta marea iubire își face simțită prezența, Nick încearcă cu orice preț să-i intre în grații Melisei, îi este aproape după operație ba chiar o îngrădește de Kevin; însă subtilitatea intenției sau mai bine spus premeditarea intenției e bine gândită însă circumstanțele își spun cuvântul aducând ca o avalanșă toate trăirile trecute peste sufletul firav a eroinei producându-i o erupție emoțională greu de ignorat, una care s-au te face să o alini sau să o critici sever. Însă cine suntem noi în fața unei suferințe?… o frunză purtată de vântul renunțărilor și a părerilor de rău.

Direcția în care o ia acțiunea e total neașteptată, astfel am constatat că totul se va precipita o dată de Melisa își va da frâu liber cuvintelor, când va riposta și își va cere dreptul la viață. Și nu în ultimul rând va trăi aici și acum, nu printr-un trecut ce deja s-a scurs.

Recomand cu drag romanul deoarece a fost o carte zguduitoare, una care a prezentat nu doar o iubire cu regrete, sau una ce se clădește din nimic, ci a arătat partea întunecată a vieții, acea de care ne este rușine, sau de care fugim. Eroina poate lua chipul oricărei femei, una care a acceptat jumătățile de măsură sau lipsa afectivității. Ea poate fi glasul multora dintre noi ce și-au reținut cuvintele din nevoia de a nu crea deranj, de a fi o umbră a feminității sau o soție invizibilă într-un cadru mult prea obscur a unei iubiri distorsionate de un anturaj toxic. Cartea „Doar tu m-ai iubit” e genul acela de poveste ce rămâne fixată pe suflet și nu are tendința să plece parcă din nevoia de a mă îndruma să ating cuvintele pentru a le îmblânzi… pentru ea, pentru Melisa!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s