Citind-o pe Oana Stroe. Cartea „Flăcări gemene”

Oana Stroe a debutat în 2020, cu povestirea Garsoniera ambulantă, în antologia „Inima nu face riduri”. Anul 2021 îi aduce o nouă operă printr-o colecție de povestiri sensibile într-un volum unic intitulat „Flăcări gemene” apărut la Editura Siono. O carte ce nu doar ne va înșirui povești menite să răscolescă inimile celor ce citesc dar și ne va provoca să ne amintim tinerețea, eșecurile, iubirile neîmpărtășite și unele goluri ce nu au fost umplute până acum!

„Iubesc să scriu. Pasiunea pentru literatură s-a sădit de mică, pe vremea poveștilor citite sau interpretate de mari actori.”
Oana Stroe

Iubesc foarte mult cărțile ce mă trec prin diferite stări sufletești, iubesc nebunia loc, tulburarea dar și curcubeul ce răsare după toate furtunile. Astfel, ca într-un carusel de emoții m-a primit și cartea autoarei Oana Stroe, și poate mai mult de atât. Cartea îmbină viața fără retușuri în opt povestiri scurte ce reîntregesc iubirea, cea care e începutul tuturor începuturilor dar și pașii nesiguri uneori care ajung până la ea. Într-un ansamblu de cuvinte ce au apropiat sufletele eroilor cărții dar și într-un joc al circumstanțelor am parcurs un drum al celor ce se descoperă, ce se reclădesc, a celor ce caută răspunsuri și nu în ultimul rând a unora care trăiesc toată viața în căutarea sensului și definiției dragostei.

Emoția puternică ce pulsează prin fiecare pagină dă textului o profunzime aparte chiar dacă fiecare poveste mi s-a părut atât de cunoscută și totuși unică. Autoarea a depănat din firul vieții anume acele istorisiri care ar putea lua forma oricărei vieți. Ar putea fi drama mea sau a ta, ar putea fi începutul poveștii mele sau a celei mai bune prietene. Încărcătura emoțională uneori m-a depășit iar în unele cazuri am lăsat capul în jos în nevoia de a face acel respiro căutând alinare îmbrățișând coperta știind că acolo ard două flăcări gemene ce se vor completa într-o uniune departe de înțelegerea noastră.

Fiecare poveste a fost unică, a cuprins esența vieții ba în doze mici ba în toată plenitudinea extazului, în toate am găsit și zi și noapte, și bucurii și lacrimi, necazuri și armonii, și dincolo de toate furtunile ce ne fac tot mai puternici cuvintele au prăsărat speranțe, multe și toate pregătite să călească fiecare personaj în parte. Femei și bărbați ce s-au regăsit pe sine într-o lume ce înnoadă vieți, încurcă ițe și potrivește destine.

Din câte ați observat am evitat pe cât posibil să vă vorbesc de fiecare poveste în parte, dar am hotărât să mă abțin deoarece altfel aș știrbi din munca autoarei, pentru că tot ce am citit a fost frumos, plăcut și de nedescris. Doar de citit la tonul jos al vibrației sufletului într-o pace deplină!

„Flăcări gemene” este genul de carte care te va întoarce cu susul în jos, care se va juca cu sentimentele tale și va crea dependență. O narațiune ingenioasă, cu personaje încântătoare. O poveste dulce-amăruie despre dragoste și nu doar. O lectură extraordinară pe care o recomand cu drag.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s